2014. november 1., szombat

Készülődés Karácsonyra 1.

Az elmúlt napokban egészségügyileg nem voltam topon, de mikor már kicsit jobban lettem neki láttam az ünnepi szappanok elkészítésének, hogy legyen idejük megérni! Sokan jelezték már, hogy számítanak a szappankáimra! Nem szeretném őket cserben hagyni.

Mézes sárgabarack kecsketej szappan:
Az első szappanom mézes, méhviaszos szappan hidegen sajtolt sárgabarackmag olajjal és shea vajjal. Igazi téli ápolás nyújtva bőrünknek. Nagyon-nagyon oda kellett figyelnem, hogy a tömb formában ne melegedjen túl a massza!
Összetevők: elszappanosított kókusz-, olíva-, ricinus-, sárgabarackmag-, repceolaj, shea vaj, pálmazsír, termelői méhviasz és virág méz, propolisz tinktúra, kecsketej, sárga és fehér agyag, NaOH







Tömbként a szappan



















Mandulaolajos csalán kecsketej szappan:


A csalán csalánpor formájában főként színezési céllal került a szappanba.  Hát nem adott neki valami erős zöld színt! A szappanokat még nem díszítettem mica porral, de ha ez megtörténik teszek fel képeket ígérem!

Összetevők: elszappanosított kókusz-, olíva-, ricinus-,napraforgó-, mandulaolaj, kakaó vaj, pálmazsír, kecsketej, zöld agyag, csalánpor, NaOH 

Íme az ígért képek: karácsonyi díszben a szappanok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése